Aumra Zutphen

Nieuwsbrief Hart van Zutphen april 2020


Het zijn bijzondere tijden en de wereld staat op veel vlakken stil, terwijl er op andere vlakken veel plaatsvindt en verschuift. Het is een tijd waarin angst en onmacht naar boven komt en waarin ook creativiteit en verbinding ontstaat. Veel van de activiteiten van Hart van Zutphen zijn stil komen te liggen. Maar we zijn ook gaan kijken naar wat we nog wél kunnen bieden. Het Coronavirus heeft impact op iedereen. Misschien is dit wel de tijd om extra zorg te hebben voor jezelf en voor elkaar. En om aandacht te hebben voor je emotionele en fysieke gezondheid en weerbaarheid. In deze nieuwsbrief delen we tips en mogelijkheden daarvoor.Nienke Stoop is holistisch arts en gespecialiseerd in de optimalisatie van gezondheid van lichaam, geest en vruchtbaarheid. Vanuit haar ervaring met oosterse en westerse geneeswijzen beschrijft zij in onderstaande blog een integrale visie op Corona en deelt zij praktische tips om een eventuele besmetting te kunnen voorkomen, herkennen en in een vroeg stadium te behandelen. Door ondersteuning van de natuurlijke respons van het lichaam, en vermindering van stress, kunnen we zelf actief bijdragen aan een goed herstel. 

 

https://lotuscoach.nl/integrale-behandeling-corona/

nienke AT lotuscoach DOT nl – 06 42323202
Johannes Treuren: Het corona virus houdt ons in de greep, omdat de reguliere geneeskunde nog geen antwoord heeft op deze infectie. Is er dan niets dat we kunnen doen? Jawel, we kunnen onze immuniteit proberen te versterken! De Buteyko methode is een prachtige manier om daar aan te werken. Bekijk daarom de tips die in deze video  worden genoemd en deel het in je netwerk!

johannestreuren AT gmail DOT com – 06 36251088
Marline Schreuder: Voor mij is dit een tijd om naar binnen te keren. Om ruimte te geven aan emoties van angst en onzekerheid die nog ergens diep in mijn celletjes verborgen zaten. Mijn praktijk lag in een klap stil. Mijn eerste reactie was paniekerig: hoe ga ik het redden en wat moet ik doen? Al snel kwam het besef dat ik tijd mocht nemen voor mezelf. Ik heb vier dagen in stilte doorgebracht, emoties door me heen laten gaan en daarmee vrij gelaten. Er ontstond rust en dankbaarheid voor mijn leven. Nieuwe ideeën borrelden naar boven. Dingen die ik al lange tijd wil doen, maar nog spannend vond. Zoals online verschijnen. 
Inmiddels heb ik de stap gezet. En het bevalt goed. Via de telefoon of online kan ik nog steeds prima met iemand de diepte in om belemmerende emoties en oud zeer op te ruimen, zodat je uitkomt bij je eigen essentie, vol liefde en levensenergie. En dat gun ik iedereen!

Ik heb de Emotielijn geopend (0575-493790), omdat we in onzekere tijden leven en er allerlei emoties naar boven kunnen komen. En juist die emoties wijzen de weg naar innerlijke vrijheid. Je kan me op werkdagen tussen 9.30u en 16.30u bellen voor een korte sessie, indien mogelijk gelijk op dat moment (15 min. tot max. 60 min., tegen gereduceerd tarief). Bel als je overspoeld wordt door emoties, je een vraag hebt, je vastloopt of je verhaal kwijt wil. Ik luister en stem me af op jou. Ik breng je bij je innerlijke wijsheid en rust zodat je inzichten en handvatten krijgt. Voor wie écht vrij wil zijn.

Verder zullen mijn Terug naar Jezelf avonden frequenter en via Zoom gegeven worden. Dit is een workshop om bij Jezelf te komen en te blijven, wat essentieel is in deze tijd. Meer info en data vind je op mijn website bij agenda.

info AT praktijkdewittesteen DOT nl - 0575-493790
Christien Stam
: Als vitaliteitscoach begeleid ik je bij het terugvinden van de balans tussen je mentale, emotionele en fysieke gezondheid, zodat je weer vol energie en levenslust jezelf kunt zijn. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van hormonen, stress, emoties en gedragsverandering. In deze tijd blijft de praktijk open, maar alle gesprekken zullen online of telefonisch zijn.


De emb-test (energetisch morfologische bloedtest) neem ik nu tijdelijk niet af. Wat nog wel kan, is online stress coaching, een hormoonanalyse met persoonlijk leefstijlplan, leefstijl adviezen wat betreft gezonde voeding en bevorderen van het immuunsysteem, begeleiding bij klachten door hoogsensitiviteit, disbalans in je emoties, depressieve klachten.

Iedereen zit in deze zelfde realiteit, maar voor iedereen is het toch weer anders. Ik kan me voorstellen dat je behoefte hebt aan een luisterend oor of dat je rondloopt met bepaalde vragen. Stuur me gerust een mail en ik kijk wat ik voor je kan doen. 

"Respect your body 
when it's asking for a break.
Respect your mind
when it's seeking rest.
Honor yourself when
you need a moment
for yourself"


christien AT stamwijzer DOT nl – 06 3444831


Stefan Schoenmacker: Welke kant gaan we op?

Sinds de uitbraak van het coronavirus valt me steeds meer de tweedeling op in hoe we omgaan met deze crisis. Waarom gaat de één bij de pakken neerzitten en máákt de ander er wat van?

Als ik de ene kant op kijk dan zie en voel ik angst. Mensen die voor een laatste rol wc-papier op de vuist gaan, voor 480 euro aan blikvoer inslaan bij Albert Heijn, een ziekenhuis in de brand steken omdat daar corona patiënten zouden zijn en berichten over Trump die een vaccin exclusief voor Amerika zou proberen te bemachtigen door een bedrijf in Duitsland op te willen kopen.   

Ik kan daar helemaal in op gaan. Meer voorbeelden zoeken van mensen die dingen doen die écht niet kunnen. Er me helemaal mee verbinden en me totaal over laten nemen en verzuipen in dit problematische kader. Ik kan het zó belangrijk en waar maken dat ik er ’s nachts niet meer van kan slapen. Ik voel dan hoe ik mezelf langzaam vergiftig met angst.

Maar wat ik ook zie is een filmpje over Italianen die samen op balkons het volkslied zingen of Nederlanders die klappen voor onze ‘zorgleeuwen’. Er zijn meer mensen die aanbieden om boodschappen te doen voor ouderen dan er nodig zijn. Er zijn mooie sociale initiatieven, mensen die een extra handje willen meehelpen in de zorg en plannen om ondernemers financieel te ondersteunen. Ik zie hoe de natuur zich begint te herstellen. Daar geniet ik van en daar bloei ik van open. Het geeft me hoop en vertrouwen. 

De problemen en uitdagingen zijn er: die wil ik zeker niet ontkennen. Ik wil ze zelfs glashelder in het vizier hebben om te weten wat ik het beste kan doen. Maar als ik die twee kanten zie realiseer ik me ook dat ik een vrije wil heb en kan focussen. Ik kan me fixeren op mensen die elkaar de hersens in slaan om een rol wc papier. Maar ik kan me ook focussen op alle liefde en sociale betrokkenheid die ik om me heen waarneem. 

Precies dáár besef ik dat ik een keuze heb. En in het besef van de problemen mág ik bang zijn. Dat wil ik ook helemaal omarmen, want dan word ik wakker en scherp voor het werk dat wacht. Maar ik weet nu ook dat ik mijn angst niet ben en dat maakt dat mijn problemen te doen zijn. Ik slaap er een stuk beter op.

Monika van Dolderen en Stefan Schoenmacker van Zinzicht Training & Counseling begeleiden jou individueel of samen met je partner om totaal Jezelf te kunnen zijn.  Dat maakt dat je contact kunt maken met de vele kwaliteiten, verlangens en mogelijkheden die je in je hebt. Iedere crisis in je leven is een kans om je beter te gaan voelen dan voorheen. Zelfs bij crisissen zoals bij het coronavirus wordt de kans dat je er beter uit komt dan dat je er in ging, groter dan je denkt. Dat kun je leren.

www.zinzichttraining.nl – info@zinzichttraining – 06 12170725


Meer informatie over het aanbod van Hart van Zutphen vind je op: www.hartvanzutphen.nl.
Wil je op de hoogte blijven of ervaringen delen, volg ons dan ook op social media: https://www.facebook.com/vereniginghartvanzutphen.

Heb het goed en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Hartelijke groet,

Hart van Zutphen